Een verantwoord gefokte Sennenhonden pup vindt u maar op één plek: via de rasvereniging! De Nederlandse rasverenigingen vermelden op hun websites overzichten van:

  • voorgenomen dekkingen
  • dekkingen die hebben plaatsgevonden
  • nesten die zijn geboren
  • pups die nog beschikbaar zijn
  • door de vereniging erkende fokkers
Wanneer u tijdens uw speurtochten op het internet een fokker heeft gevonden welke niet op de erkende fokkerslijst van de rasvereniging is vermeld, vraagt u zich dan af of dit wel het juiste adres is voor de aanschaf van uw pup. Met alle informatie die u op deze website heeft kunnen lezen weet u inmiddels welke (echt noodzakelijke!) eisen er moeten worden gesteld aan de ouderdieren, de fokker, de nestomgeving en de opvoeding in het nest. Zie ook het artikel "De fokker speelt geen enkele rol in de opvoeding van de pups" elders op deze website of klik op de link om het artikel direct te openen. Wees kritisch en vraag of de fokker aan alle voor het ras noodzakelijke eisen heeft voldaan. Een goede fokker neemt u serieus en zal graag al uw vragen beantwoorden!

In het belang van de Sennenhondenrassen vindt u op deze website diverse verwijzingen naar de Nederlandse (en buitenlandse) rasverenigingen. Omdat deze website wordt bezocht door veel potentiële pupkopers wordt aan door de rasverenigingen erkende fokkers de gelegenheid geboden om na het registreren van een account een advertentie te plaatsen voor dekmeldingen en beschikbare pups. Doel van deze gratis service is om nóg meer bekendheid te geven aan erkende fokkers en op die manier de aanschaf van verantwoord gefokte pups te stimuleren.

Tip voor een goed vervolg op de door de fokker gelegde basis voor de opvoeding: Cursus Gehoorzaamheid I.

Veel succes met de aanschaf en opvoeding van uw pup!


© Betty Sikkema
Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *